Over De Boekenclub

Bram Krikke (1994) is radio-dj en presentator. In 2020 lanceerde hij zijn kledinglijn De Boekenclub, met kleding die hij zelf het liefst draagt en die moeilijk te krijgen is in Nederland. Kleding waarin de jaren tachtig en negentig weer helemaal tot leven komen, lekker oversized, retro, kleurrijk, hip, Amerikaans.

De ontwerpen zijn geïnspireerd door de mode, sterren en look and feel uit de eighties en nineties: neonlicht, Polaroid, USA college-look, Prince, David Bowie, Michael Jackson, Run-DMC, Michael Jordan, Freddie Mercury, Snoop Dogg, Madonna en Prinses Diana. Het komt allemaal weer terug in De Boekenclub: vintage kleuren, gewassen stoffen, oversized, puffy mouwen, short bottoms en embroidered patches.

De Boekenclub is ongeremde creativiteit, niets is te gek. Kleding die voorbijgaat aan sekse of leeftijd. Kleding met een knipoog: stoffig wordt hip. En het zit gewoon lekker. Ook Brams vriendin loopt in zijn Boekenclub-sweater en tante Gea en ome Harrie in een ‘Joejoe’-hoodie. De Boekenclub is voor iedereen en tegelijk niet voor de massa. Het is een merk van eigenzinnige mensen die hun eigen stijl samenstellen en de 2020s opvrolijken met hun retro-looks!